Adfærdsrådgivning
Når en hund ændrer adfærd, er det vigtigt at se adfærden i et større perspektiv end bare præcis den uhensigtsmæssig adfærd.
Typisk er der flere afgørende faktorer i spil, og man er derfor nødt til at dissekere adfærden og hundens hverdag ud i små bidder for at finde frem til årsagen og få skræddersyet det bedste træningsprogram til at løse problemet.
Quick fix og hurtige råd over telefonen er derfor ikke en holdbar løsning. Adfærdsproblemer hos hunde skyldes i de fleste tilfælde en følelsesmæssige tilstand, hvor hunden føler en eller anden form for ubehag.
Nogle gange kan man løse problemet med små ændringer, men andre gange kræver det tid og hårdt arbejde. Det ved jeg først, når vi har talt sammen til et møde.
Det tager tid at ændre følelser; vi kender det fra os selv. Hvis vi er bange for edderkopper, så er det ikke nødvendigvis nok, hvis vi får en karamel hver gang vi ser den eller får at vide, at den ikke er farlig. Vi skal have mange gode oplevelser kædet sammen med den edderkop, og vi kommer måske aldrig til at blive 100 % tryg, men vi kan måske lære at rumme dem. Det samme gælder for hunde. Det er derfor vigtigt, at træningen går meget langsomt og systematisk til værks.
I et adfærdsforløb arbejder man med hundens adfærd ved at ændre i hundens hverdag.
Ændringer man til at starte med måske ikke kan se det store formål med, men fordi der ofte er en rød tråd gennem samværet med hunden og dens adfærd, er det ændringer, der tjener et vigtigt formål.
Et adfærdsforløb består af en samtale, hvor jeg får så mange informationer som muligt omkring hundens liv sammen med jer, hundens historie hos opdrætteren og det aktuelle problem. Vi kigger altså i hundens rygsæk med oplevelser – gode som dårlige, og herefter laver jeg en handlingsplan for, hvordan jeg bedst kan hjælpe jer med problemet.
Der er mange tiltag, der skal trænes, og til sådan et møde bliver der snakket i mange retninger. En detaljeret træningsplan over forløbet kan dermed være et rigtig godt værktøj, når man skal hjem og arbejde med sin hund. Jeg råder derfor altid mine klienter til at tilkøbe en plan. Planen bliver som et opslagsværk, hvor man kan gå tilbage og læse eller søge råd i træningen.
For at jeg kan forberede mig bedst til mødet, vil jeg gerne have, at I udfylder et spørgeskema, hvor jeg på forhånd får de grundlæggende informationer om jer og jeres hund.
Der er altid en opfølgning inkluderet i et adfærdsforløb, hvor vi kan snakke om videre træning. Det kræver træning og hårdt arbejde at hjælpe en hund med adfærdsproblemer. Jeg giver jer værktøjerne til at hjælpe hunden, og så er det jeres ansvar at få det trænet.
Det kan være nødvendigt, at vi mødes over flere gange og træner sammen.
Titlen adfærdsbehandler/-rådgiver er desværre ikke beskyttet, så man skal være opmærksom på, hvilken baggrund adfærdsbehandleren har for at rådgive.
Jeg er medlem af SEA
Jeg er medlem af SEA, Sammenslutningen for eksaminerede Adfærdsrådgivere. Det er din garanti for, at jeg har gennemgået en omfattende teoretisk og praktisk uddannelse, og at jeg løbende efteruddanner mig.
Eksempler på
problemstillinger
- Angst eller usikkerhed overfor mennesker, hunde eller lyde
- Alene-hjemme-problemer
- Urenlighed
- Destruktiv adfærd
- Reaktiv adfærd (aggression) overfor andre hunde eller mennesker
Pris:
- Samlet pris kr. 2.600,-
- 1. møde af ca. 1,5 times varighed inkl. kort skriftlig opsummering skriftlig opsummering
- 2. møde ca. 1 times varighed inkl. kort skriftlig opsummering
- Telefonisk sparring mellem de to møder
- Har du efterfølgende brug for flere møder vil prisen være kr. 600,- pr. møde.